Η “υπέροχη” κλιματική αλλαγή

κλιματική αλλαγή

Η επιστημονική ομάδα The Sciencing Team στηρίζει τις δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και παραθέτει θέματα προς ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του κοινού.

Η κλιματική αλλαγή διεισδύει σε όλους τους κοινωνικούς πόρους της σύγχρονης πραγματικότητας. Από την ερημοποίηση, την πείνα, τους πρόσφυγες, τις πυρκαγιές, μέχρι τις ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας και τις καταιγίδες, η κλιματική αλλαγή φταίει για όλα τα δεινά του κόσμου! Έχεις άραγε αναλογιστεί αν υπάρχουν οφέλη από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής;

Η ανθρωπότητα σήμερα είναι κολλημένη στο παρελθόν με τη νοσταλγία και την αβεβαιότητα για το μέλλον να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας των περισσότερων από εμάς. Όντως, υπάρχουν δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, υπάρχουν όμως κι άλλες πολλά υποσχόμενες.

Το θέμα είναι αν βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο.

– Έχεις σκεφτεί πόσο κολακεύει ο κόκκινος φωτισμός; Πράγματι, το κόκκινο φως  «ζεσταίνει» την ατμόσφαιρα και «λειαίνει» τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μήπως τελικά μία πυρκαγιά είναι ότι πρέπει πριν την επόμενη selfie;

– Η Αθήνα θα είναι οι επόμενες Μπαχάμες! Συνεπώς μην βιάζεσαι να ταξιδέψεις σε εξωτικά, παραθαλάσσια μέρη, θα έρθουν αυτά σε εσένα!

– Σε λίγα χρόνια δεν θα παραπονιέσαι για τα χρήματα που χαλάς σε θέρμανση. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και δεν πρόκειται να σε «ενοχλήσει» ποτέ ξανά ο βαρύς χειμώνας!

– Είναι γνωστό ότι η ποικιλία στη ζωή είναι απαραίτητη. Με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα συνεχή ακραία φαινόμενα δεν θα βαρεθείς ποτέ!

– Σε ενοχλούν τα φριζαρισμένα μαλλιά; Μην ανησυχείς! Τώρα μπορείς να μετακομίσεις σε μία από τις «ευλογημένες» περιοχές που, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υποστούν εκτεταμένη και αδιάκοπη ξηρασία για να έχεις πάντα το τέλειο μαλλί!

– Το μίνιμαλ είναι η απόλυτη τάση της μόδας. Γλίτωσε χρήματα καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας  θα φοράς μόνο καλοκαιρινά ανάλαφρα ρούχα που χρειάζονται λιγότερα υλικά και κόστος παραγωγής. Επομένως θα είσαι και άτομο με οικολογική συνείδηση!

– Έχεις πάει ποτέ σε εστιατόριο και ζήτησες σκέτο πάγο; Χωρίς τίποτα άλλο; σωστά, όχι! Ο πάγος δεν προσφέρει τίποτα στην καθημερινότητά σου, άσε που είναι και επικίνδυνος σε περίπτωση που γλιστρήσεις στον δρόμο…ευτυχώς σε λίγο καιρό θα γλιτώσουμε κι από αυτόν!!!

– Είναι γεγονός ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κοστίζει χρήματα και χρόνο. Δεν θα προτιμούσες να αγοράσεις κάτι ή να μην «σπαταλάς» τον χρόνο σου; Σκέψου το….και θα δεις ότι είναι καλύτερα να μην κάνεις τίποτα!

Χαλάρωσε…όλα θα πάνε καλά!

Ίσως υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν με όλα τα παραπάνω.  Όμως ποιος τους ακούει; Ίσως αν χαμηλώσουμε λίγο το κλιματιστικό;

Άλλωστε το να αδιαφορείς για την κλιματική αλλαγή είναι της μόδας! Το υποστηρίζουν ακόμα και πολιτικά κόμματα. Οι πράσινες συμφωνίες κ.λ.π. είναι απλά χάσιμο χρόνου.

Αυτά είναι λοιπόν, όλα όσα μπορείς να απολαύσεις αδιαφορώντας!

Και κυρίως να υποστηρίξεις την αξία του χρήματος και της εξουσίας, τα οποία υπερβαίνουν την αξία του καθαρού αέρα, του νερού ή του φαγητού. Είναι σίγουρα πιο βολικό…είναι όμως αυτό που πραγματικά θες για εσένα, το ανθρώπινο είδος και τον πλανήτη;;;

Πηγή: http://bit.ly/38PVs8X

Leave A Reply