15 φορές που άγρια ζώα έσωσαν ανθρώπους

διάσωση

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για αποστολές διάσωσης άγριων ζώων από τους κινδύνους που τους απειλούν. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι χρειάστηκαν την βοήθεια άγριων ζώων για να επιβιώσουν, αποδεικνύοντας ότι τα άγρια ζώα είναι ικανά να επιδείξουν συμπόνια, κατανόηση και γενναιότητα. Απολαύστε 15 ιστορίες που πρωταγωνιστούν άγρια ζώα και επιδεικνύουν εκπληκτικό κουράγιο και καλοσύνη σώζοντας ανθρώπους σε κίνδυνο.

 • Το 2007, ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας επιτέθηκε στον σέρφερ Todd Endris, στο Monterey (Καλιφόρνια). Τότε ένα κοπάδι δελφινιών τον περικύκλωσε και προστάτεψε τον σέρφερ οδηγώντας τον στην στεριά.
 • Το 2008, στον κόλπο Puerto Princesa (Φιλιππίνες), ο Ronnie Dabal ναυάγησε και κολυμπούσε για 24 ώρες, όταν ένα κοπάδι 30 δελφινιών και δύο φάλαινες τον περικύκλωσαν και τον έσπρωξαν με ασφάλεια μέχρι την παραλία Barangay.
 • Το 1971, κατά τη διάρκεια ταξιδιού αναψυχής στον Ινδικό Ωκεανό μακριά από τις ναυτιλιακές οδούς, η Yvonne Vladislavich ναυάγησε. Ξαφνικά, τρία δελφίνια την πλησίασαν, προστατεύοντάς την από τους καρχαρίες για πάνω από 200 μίλια μέχρι να φτάσει σε μια σημαδούρα, όπου διασώθηκε από περαστικό πλοίο.
 • Το 2005, μια αγέλη λιονταριών κυνήγησε τους απαγωγείς ενός 12χρονου κοριτσιού από την Αιθιοπία, και την φύλαξε για μισή μέρα μέχρι να έρθει η αστυνομία και η οικογένειά της.
 • Τον Ιούνιο του 1974, η 62χρονη Candalaria Villanueva ναυάγησε στις Φιλιππίνες και γαντζώθηκε στο καβούκι μιας γιγάντιας χελώνας για να σωθεί. Αυτή κολύμπησε για δύο μέρες, χωρίς να βουτήξει για τροφή, για να τη σώσει.
 • Κατά τη διάρκεια του τσουνάμι του 2004 στην Ταιλάνδη, ένας ελέφαντας έσωσε την 8χρονη Amber Mason μεταφέροντας την στην πλάτη του σε ασφαλές σημείο και δημιουργώντας ένα προστατευτικό τείχος στρέφοντας την πλάτη του στο κύμα.
 • Στο Οντάριο του Καναδά, τρεις άγριοι κάστορες έσωσαν τον Rheal Guindon, καθώς οι γονείς του είχαν πνιγεί και προσπαθώντας να βρει βοήθεια μέσα στη νύχτα κοιμήθηκε στο υγρό έδαφος. Οι κάστορες στριμώχτηκαν γύρω του προστατεύοντας τον από την παγωνιά.
 • Στο ενυδρείο Polar Land στο Harbin της Κίνας, το 2009, η Mila, μια φάλαινα μπελούγκα έσωσε τη ζωή της δύτριας Yang Yun, που είχε πάθει κράμπα εν ώρα κατάδυσης, σπρώχνοντας την προς την επιφάνεια.
 • Τον Αύγουστο του 1996 στο Ζωολογικό Κήπο Brookfield στο Σικάγο, ο θηλυκός γορίλας Binti Jua προστάτεψε από τους αρσενικούς γορίλες ένα τραυματισμένο τριάχρονο αγόρι που είχε πέσει στο κλουβί τους και το κουβάλησε για 18 μέτρα μέχρι το σημείο διάσωσης.
 • Το 1986, ο Jambo, ένας αρσενικός γορίλας silverback έσωσε τον τραυματισμένο νεαρό Levan Merritt όταν έπεσε από ύψος στο κλουβί του, στο ζωολογικό κήπο Jersey, προστατεύοντάς τον από τους άλλους γορίλες και βοηθώντας τον να ανακτήσει τις αισθήσεις του.
 • Ο 69χρονος Robert Biggs, από το Paradise (Καλιφόρνια), παρατηρούσε μια οικογένεια αρκούδων από απόσταση όταν δέχτηκε επίθεση από ένα πάνθηρα. Η μητέρα αρκούδα εμφανίστηκε και μετά από μια 25λεπτη μάχη έδιωξε τον πάνθηρα και επέστρεψε στα μικρά της, σώζοντας τη ζωή του Biggs.
 • Στην Οξφόρδη (Οχάιο) το 2012, ένα ελάφι έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας όταν όρμησε μέσα από κάτι χαμόκλαδα σε ένα κλέφτη που της επιτέθηκε, τρέποντας τον σε φυγή.
 • Το 2011 στο Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρικής) μια φώκια έσωσε τον Βρετανό τουρίστα Michael Cohen και δύο ακόμα άνδρες που συνέτρεξαν καθώς δέχτηκε επίθεση από καρχαρία. Η φώκια έκανε κύκλους γύρω τους αποτρέποντας περαιτέρω επίθεση μέχρι να φτάσουν στην ακτή.
 • Στην Αδελαΐδα (Αυστραλία), το 1969, ο Dudley Jones ήταν ο μοναδικός επιζήσαντας ενός ατυχήματος με σκάφος, καθώς μια φώκια τον έσπρωξε προς έναν ασφαλή ύφαλο.
 • Τον Σεπτέμβριο του 2006, ένας θαλάσσιος λέοντας έσωσε από πνιγμό τον 19χρονο Kevin Hines που πήδηξε από τη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο, κυκλώνοντας και σπρώχνοντάς τον προς την επιφάνεια μέχρι να έρθουν οι αρχές.

Για την πηγή.

Leave A Reply