Τα επιστημονικά νέα της τελευταίας εβδομάδας: 08 – 14 Ιουνίου 2020

  • Home
  • Blog
  • ΕΡΕΥΝΑ
  • Τα επιστημονικά νέα της τελευταίας εβδομάδας: 08 – 14 Ιουνίου 2020
επιστημονικά νέα
Διαδεδομένη χρήση μάσκας προσώπου θα μπορούσε να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα του COVID-19

Ευρεία χρήση της μάσκας προσώπου από όλο τον πληθυσμό θα μπορούσε να συρρικνώσει τον αριθμό «R» και να αποτρέψει επερχόμενα κύματα του COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη προσομοίωσης.

Δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the Royal Society A.

Ο εγκέφαλος καταβάλει την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια για να διαβάσει κείμενο

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος επιδιώκει να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ενώ αφιερώνει όσο το δυνατόν λιγότερη γνωστική ικανότητα για την επεξεργασία.

Δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports

Σονάτα του Μότσαρτ μειώνει την επίπτωση σπασμών σε άτομα με επιληψία

Μελέτη νέας κλινικής έρευνας αποκάλυψε ότι μια σύνθεση του Μότσαρτ μπορεί να μειώσει την συχνότητα σπασμών σε ασθενείς με επιληψία.

Δημοσιεύτηκε στο Epilepsia Open

Ανεπαρκή δεδομένα για τη στήριξη της χρήσης προβιοτικών στις περισσότερες πεπτικές διαταραχές

Υπάρχει έλλειψη επαρκών δεδομένων για τη στήριξη της χρήσης προβιοτικών ως μέσο για την αντιμετώπιση πεπτικών ασθενειών, σύμφωνα με νέα ανασκόπηση.

Πηγή: American Gastroenterological Association

Πως επηρεάζει την ψυχική υγεία του πατέρα μια πρόωρη γέννα

Η προετοιμασία για την πατρότητα μπορεί να είναι τρομακτική, ιδιαίτερα για όσους το παιδί τους γεννήθηκε πολύ πρόωρα, αυξάνοντας τις πιέσεις και τις ευθύνες. Μια πρόσφατη έρευνα εξετάζει την ψυχική υγεία των πατέρων με πρόωρα νεογνά και τις επιπτώσεις στις συμπεριφορές τους ως νέοι γονείς.  

Δημοσιεύτηκε στο Journal of Pediatric Psychology

Εκτυπωμένος ανιχνευτής τοξινών στα φαγητά για γρήγορο και φτηνό εντοπισμό

Ερευνητές έχουν αναπτύξει έναν ηλεκτροχημικό αισθητήρα που μπορεί να εκτυπωθεί, βασισμένο στο γραφένιο, ικανό να ανιχνεύει τοξίνες στο φαγητό πολύ πιο γρήγορα από τα συνήθη τεστ του εργαστηρίου.

Δημοσιεύτηκε στο 2D Materials

Leave A Reply