Μελέτη υποδεικνύει ότι το κάπνισμα αυξάνει τους Υποδοχείς SARS-CoV-2 στους πνεύμονες
Νέα μελέτη από τους επιστήμονες του CSHL υποδεικνύει ότι ο καπνός του τσιγάρου ωθεί τους πνεύμονες να παράγουν περισσότερο ACE2, την πρωτεΐνη που ο κορονοϊός, υπεύθυνος για το COVID-19, χρησιμοποιεί για να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.
Δημοσιεύτηκε στο Developmental Cell
Οι εκπομπές του οικοδομικού τομέα θα μπορούσαν να μειωθούν κατά το ήμισυ αν χρησιμοποιούσαμε σύγχρονή τεχνολογία
Ένα τέταρτο των εκπομπών διοξείδιού του άνθρακα αναλογεί στον οικοδομικό τομέα. Ερευνητές μελέτησαν την κατασκευή ενός δρόμου 8 χιλιομέτρων και υπολόγισαν πως θα μπορούσαν να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων τη δεδομένη στιγμή και το 2045, μελετώντας όλους τους παράγοντες, από τα υλικά που επιλέγονται, την τεχνολογία παραγωγής, την αλυσίδα προμηθειών και την μεταφορά.
Δημοσιεύτηκε στο Renewable and Sustainable Energy Reviews
Έχουν διπλάσιες πιθανότητες για διάγνωση αυτισμού τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν αδέρφια με αυτισμό
Περίπου 3 με 5% των παιδιών που οι θείοι τους έχουν Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ASD) μπορεί επίσης να έχουν ASD, συγκριτικά με 1.5% των παιδιών του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με μελέτη που Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ.
Δημοσιεύτηκε στο Biological Psychiatry
Η θέρμανση, όχι το ψήσιμο, μειώνει τα οπιούχα επίπεδα στους παπαρουνόσπορους
Οι σπόροι παπαρούνας περιέχουν μικρές ποσότητες μορφίνης και κωδεΐνης, που μπορούν να ανιχνευθούν σε τεστ ναρκωτικών.
Δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry
Λιγότερο καθιστική ζωή, περισσότερο ύπνος: Το μονοπάτι για καλύτερη ψυχική υγεία;
Η αντικατάσταση εκτεταμένου καθιστικού χρόνου με ύπνο συσχετίστηκε με χαμηλότερο στρες και καλύτερη διάθεση σε νέα μελέτη.
Δημοσιεύτηκε στο American Journal of Preventive Medicine
Βασικές καινοτομίες θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν την παραγωγή τροφής
Σχεδόν 40% του συνολικού εδάφους της γης χρησιμοποιείται για παραγωγή τροφής· το σύστημα τροφίμων έχει σημαντική επίδραση στο κλίμα και το περιβάλλον. Ερευνητές έχουν εκτιμήσει και κατηγοριοποιήσει σημαντικές καινοτομίες που έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν το σύστημα τροφίμων, όπως συνθετικό κρέας και κατάλληλα ρυθμισμένη φωτοσύνθεση.
Δημοσιεύτηκε στο Nature FOOD
Μερικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις εκπέμπουν υψηλά επίπεδα τοξικών χημικών ρύπων κάθε χρόνο
Ερευνητές βρήκαν ότι κατά τα τελευταία 15 χρόνια ένα μικρό ποσοστό βιομηχανικών εγκαταστάσεων εκπέμπουν την πλειοψηφία τοξικών ρύπων κάθε χρόνο.
Δημοσιεύτηκε στο Environmental Research Letters