Συμβουλές για την εξ αποστάσεως υποστήριξη διδακτορικής διατριβής

υποστήριξη διδακτορικής διατριβής εξ αποστάσεως

Η Alyssa Frederick υποστήριξε την διατριβή της εξ’ αποστάσεως πριν ξεσπάσει ο κορονοϊός χρησιμοποιώντας το λογισμικό βιντεοδιάσκεψης Zoom και μας δίνει ορισμένες συμβουλές.

Ενημερωθείτε

Ζητήστε από το τμήμα σας να σας ενημερώσει για τα έγγραφα που χρειάζεται να αποστείλετε και για πρακτικές λεπτομέρειες όπως μια ενδεχόμενη επικύρωση ή τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής.

Διαχειριστείτε τις προσδοκίες

Στην εξ αποστάσεως υποστήριξη, πριν μπείτε στο θέμα, αφιερώστε χρόνο για να εξηγήσετε στους συμμετέχοντες τον τρόπο χρήσης του λογισμικού, το πώς και το πότε μπορούν να παρέμβουν, καθώς και τη μορφή παρουσίασης της διατριβής (προβολή διαφανειών και διάρκεια ερωταπαντήσεων). Να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, όπως προβλήματα σύνδεσης, προσφέροντας τις απαραίτητες οδηγίες επίλυσης. Εξασκηθείτε, παρουσιάζοντας πολλές φορές την ίδια διαφάνεια ώστε να μην αγχωθείτε εάν προκύψει η ανάγκη να το κάνετε.

Αφού ολοκληρωθεί το δημόσιο κομμάτι, ξεκινήστε μια ξεχωριστή κλήση ή αφαιρέστε από την βιντεοδιάσκεψη οποιονδήποτε δεν είναι στην επιτροπή. Επιπλέον, ορίστε έναν συντονιστή που θα δίνει το λόγο στους συμμετέχοντες ενεργοποιώντας το μικρόφωνο τους, θα διασφαλίζει ότι ακούγονται και θα εμποδίζει παράλληλες συζητήσεις και σχολιασμούς.

Βρείτε κατάλληλο χώρο και λογισμικό

Φροντίστε να διαμορφώσετε ή να βρείτε έναν ήσυχο χώρο, απομονωμένο από απρόσμενους ήχους που θα εντείνουν το άγχος σας. Αν δεν γίνεται στο σπίτι, ζητήστε από το πανεπιστήμιο να διαθέσει χώρο με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σκεφτείτε το φόντο, τη στάση σώματος και τις συσκευές που θα χρειαστείτε. Ένας απλός λογαριασμός Zoom επιτρέπει μόνο μέχρι 40λεπτες συνεδριάσεις, αλλά μπορείτε να ζητήσετε λογαριασμό πιστοποιημένου χρήστη από το πανεπιστήμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και το Webex. Απευθυνθείτε στο τμήμα υπολογιστών στης σχολής σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εξασκηθείτε

Δοκιμάστε το χώρο και εξασκηθείτε με τον εξοπλισμό. Κάντε ελέγχους ήχου και προβολής διαφανειών. Οργανώστε μια προσομοίωση με τους συνεργάτες σας, απαντώντας σε ερωτήσεις τους. Να μιλάτε αργά και σταθερά ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη καθυστέρηση μετάδοσης.

Προσαρμόστε τις διαφάνειές

Διαμορφώστε τις διαφάνειες για καλύτερη διαδικτυακή προβολή και περιορίστε τις μεταβάσεις και τα animation γιατί συχνά κολλάνε. Προτιμήστε μεγαλύτερη γραμματοσειρά και λιγότερο κείμενο ανά διαφάνεια. Αποθηκεύοντάς τες σε PDF αποφεύγετε τα προβλήματα μορφοποίησης. Τέλος, αριθμήστε και στείλτε τις διαφάνειες στην επιτροπή ώστε να συνεχίσουν να τις παρακολουθούν σε περίπτωση προβλήματος.

Γιορτάστε το

Αφού τελειώσετε, μπορείτε να γιορτάσετε διαδικτυακά με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Παίξτε με τις δυνατότητες φόντου που σας δίνει το λογισμικό δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Και το κυριότερο, να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας και τους άλλους, αν δεν πάνε όλα τέλεια.

Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του διδακτορικού σας!

Για την πηγή: https://go.nature.com/2W9OBBV

Leave A Reply