Πανεπιστήμια στηρίζουν οικονομικά τους ακαδημαϊκούς στα επαγγελματικά ταξίδια με τα παιδιά τους

χρηματοδότηση ταξιδιών με παιδιά

Οι ακαδημαϊκοί και οι ερευνητές χρειάζεται ανά τακτά διαστήματα να ταξιδεύουν για να παρευρεθούν σε συνέδρια και διαλέξεις. Τα ταξίδια, όμως, μπορεί να αποδειχθούν αρκετά δαπανηρά για τους γονείς που θέλουν να πάρουν μαζί τα παιδιά τους χρησιμοποιώντας παροχές φροντίδας όσο αυτοί είναι απασχολημένοι. Για το λόγο αυτό, κάποια πανεπιστήμια καλύπτουν ένα μέρος από τα έξοδα φροντίδας των παιδιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών. Τα περισσότερα από τα προγράμματα αποζημίωσης στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ εφαρμόζονται πιλοτικά και μέχρις στιγμής είναι ελάχιστα, ωστόσο αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται καθώς αποδεικνύονται ιδιαίτερα βοηθητικά για τους γονείς.

Το 2009 μόνο το πανεπιστήμιο Northwestern διέθετε ένα τέτοιο πρόγραμμα χρηματοδότησης για ταξίδια. Πλέον, αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται από τα Πανεπιστήμια Purdue, Yale, Stanford, San Francisco της Καλιφόρνια και τα πανεπιστήμια του Σικάγο και του Μίσιγκαν. Τα προγράμματα αυτά, χρηματοδοτούνται κυρίως από δωρεές ή από τις ίδιες τις σχολές. Πολλά από αυτά αφορούν μόνο τους ακαδημαϊκούς ενώ υπάρχουν βλέψεις να τεθούν μελλοντικά σε εφαρμογή για μεταπτυχιακούς φοιτητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και μέλη του προσωπικού με αντίστοιχες ανάγκες.

Το φθινόπωρο του 2018, τέθηκε σε εφαρμογή ένα αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Purdue έπειτα από αιτήματα των ερευνητών. Κατά τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του, το πρόγραμμα ενέκρινε 9 αιτήματα χρηματοδότησης εκ των οποίων τα 2/3 προέρχονταν από γυναίκες. Ωστόσο, ένας περιορισμός του προγράμματος προκάλεσε δυσαρέσκεια. Αφορούσε την αδυναμία κάλυψης των ταξιδιωτικών εξόδων μέσω χρηματοδότησης στην περίπτωση που σύζυγος ή συγγενής επιθυμούσε να ταξιδέψει για να παρέχει φροντίδα στο παιδί.

Τον περασμένο Ιούλιο, το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακοίνωσε μια αλλαγή στην πολιτική του που επιτρέπει πλέον και στο προσωπικό του πανεπιστημίου να αποζημιώνεται για ταξιδιωτικά έξοδα με παιδιά. Τα χρήματα μπορούν να προέρχονται από ομοσπονδιακές και κρατικές ερευνητικές χρηματοδοτήσεις και παρέχονται εφόσον το επιτρέπει η υπηρεσία της χρηματοδότησης. Για παράδειγμα, οι χρηματοδοτήσεις των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας επιτρέπουν την αποζημίωση για τα ταξιδιωτικά έξοδα, αν είναι σύμφωνη με την πολιτική του πανεπιστημίου, ενώ η αποζημίωση δεν είναι εφικτή για τις χρηματοδοτήσεις που προέρχονται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Ορισμένες επιστημονικές εταιρείες και συνέδρια παρέχουν επίσης ταξιδιωτικές χρηματοδοτήσεις για τους ακαδημαϊκούς γονείς. Ωστόσο, τα προγράμματα χρηματοδότησης των πανεπιστημίων που στηρίζουν τις ανάγκες της παιδικής φροντίδας κάνουν πραγματικά τη διαφορά για τους ερευνητές των οποίων η καριέρα συμβαδίζει με την οικογένεια. Παρόλο που τα προγράμματα αυτά δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, η εφαρμογή τους από τα πανεπιστήμια φαίνεται να κερδίζει την αποδοχή των εργαζόμενων γονέων.  

Για την πηγή : https://bit.ly/2EMWT9r

Leave A Reply