Τρεις συμβουλές για να ισορροπήσετε την επαγγελματική με την προσωπική ζωή

επαγγελματική

Στο The Sciencing Team μπορούμε να σας βοηθήσουμε ώστε να είσαστε πιο αποδοτικοί στο ακαδημαϊκό έργο σας. Δείτε εδώ τις υπηρεσίες μας.

Ο ακαδημαϊκός χώρος είναι απαιτητικός, κουραστικός και άκρως ανταγωνιστικός. Στην πορεία για την επιτυχία και την επίτευξη των στόχων καταβάλετε μεγάλο κόπο, ξενυχτάτε δουλεύοντας και στερείστε πράγματα στην προσωπική σας ζωή. Αποκτώντας όμως εμπειρία, συνειδητοποιείτε ότι δεν χρειάζεται να είστε εργασιομανείς για να πετύχετε σε αυτό που κάνετε. Αντιθέτως, χρειάζεται συγκέντρωση ώστε να ολοκληρώνετε τις υποχρεώσεις σας σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο. Για το λόγο αυτό, ακολουθούν τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τις ισορροπίες στη ζωή.

Θέστε μικρούς στόχους, οργανώστε το πρόγραμμά σας και εμμείνετε σε αυτό

Αφιερώστε τα δύο πρώτα λεπτά της ημέρας (ή της εβδομάδας) για να καταγράψετε όλα όσα πρέπει να γίνουν. Μην είστε πολύ φιλόδοξοι. Ο εγκέφαλός μας ανταποκρίνεται καλύτερα σε μικρές και απλές δραστηριότητες. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και προσπαθήστε να τους ολοκληρώσετε αποφεύγοντας τους περισπασμούς. Αν δυσκολεύεστε να οργανώσετε το χρόνο σας, υπάρχουν λύσεις. Μπορείτε να ακολουθήσετε μια τεχνική που προτείνει  να δουλεύετε απερίσπαστοι για 20-25 λεπτά, έπειτα να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα (5 περίπου λεπτά) και να συνεχίζετε τη δουλειά για άλλα 20-25 λεπτά. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά. Με τον τρόπο αυτό, μέσα σε 2 ώρες θα είστε πιο αποδοτικοί απ’ ότι αν δουλεύατε όλη μέρα με συνεχείς διακοπές.

Βάλτε στόχους για να ικανοποιήσετε εσάς τους ίδιους

Ο ακαδημαϊκός χώρος μπορεί να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και αναπόφευκτα μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης με άλλους ανθρώπους. Προς μεγάλη μας έκπληξη, βλέπουμε συχνά ανθρώπους να επιτυγχάνουν τους στόχους τους, παρόλο που έχουν προσπαθήσει λιγότερο από εμάς. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνουμε πόσα έχουμε στερηθεί κυνηγώντας την τελειότητα, ενώ θα μπορούσαμε να τα έχουμε καταφέρει προσπαθώντας λιγότερο, με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε.

Πάντα υπάρχει χρόνος για δραστηριότητες εκτός δουλειάς

Ακολουθήστε τα θέλω σας, βρείτε χόμπι που σας ταιριάζουν και εντάξτε τα στην καθημερινότητα της. Αναγκάστε τον εαυτό σας να βρει χρόνο και για αυτές τις δραστηριότητες. Ο εγκέφαλος χρειάζεται διαλείμματα, επομένως μην τον φορτώνετε αποκλειστικά με τη δουλειά. Μετά από 3 ώρες συνεχούς εργασίας, σταματάτε να σκέφτεστε καθαρά και αρχίζετε να κάνετε λάθη. Σε αυτή την περίπτωση, πάρτε λίγο χρόνο να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και επιστρέψτε με καθαρό μυαλό στη δουλειά.

Στην πορεία προς την επιτυχία χρειάζεται να εργάζεστε έξυπνα και να είστε αποδοτικοί. Το κλειδί σε αυτό, είναι η ενασχόληση με δραστηριότητες εκτός της δουλειάς, όπως η μουσική, ο αθλητισμός ή άλλα χόμπι, καθώς και η συναναστροφή με τους φίλους. Οι δραστηριότητες αυτές σας δίνουν κίνητρα και σας κάνουν πιο αποτελεσματικούς στη δουλειά σας. Εργαστείτε έξυπνα και απολαύστε τη ζωή!        

Για την πηγή: https://go.nature.com/2E5Pi5I

Leave A Reply