Η ψυχική υγεία των μεταπτυχιακών φοιτητών αξίζει ένα καλύτερο μέλλον

ψυχική υγεία

Στο The Sciencing Team πιστεύουμε στην προστασία της ψυχικής υγείας των μεταπτυχιακών φοιτητών και τους βοηθάμε μέσω συμβουλευτικής και μαθημάτων ώστε να διαχειριστούν καλύτερα το φόρτο εργασίας τους. Δείτε εδώ τις υπηρεσίες μας.

Ένα νέο φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα στοχεύει να αξιολογήσει την στήριξη και τη βοήθεια που λαμβάνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές όσον αφορά την ψυχική τους υγεία. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί κοινοπραξία ανάμεσα στο Συμβούλιο των Μεταπτυχιακών Ιδρυμάτων (CGS) της Ουάσινγκτον και το ίδρυμα Jed Foundation, το οποίο αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εστιάζει στην ψυχική υγεία των νεαρών ενηλίκων. Το εγχείρημα θα ερευνήσει τα προγράμματα που εστιάζουν στην ψυχική και συναισθηματική υγεία των φοιτητών σε πανεπιστήμια που είναι μέλη του CGS και θα κάνει προτάσεις για το πώς αυτή μπορεί να βελτιωθεί. Σύμφωνα με την Suzanne Ortega, πρόεδρο του CGS και βασική ερευνήτρια του προγράμματος, θα προσφέρονται συμβουλές και προτάσεις που θα βοηθούν τους φοιτητές που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω άγχους, ώστε να μπορούν να διαπρέψουν.

Ανικανοποίητες ανάγκες

Σύμφωνα με την Ortega, η ψυχική υγεία των φοιτητών βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της πίεσης, του άγχους και του ανταγωνισμού που βιώνουν και για αυτό χρειάζονται  εμπεριστατωμένη στήριξη, δεδομένου ότι ένα σημαντικό ποσοστό φοιτητών εκδηλώνει συμπτώματα κατάθλιψης. Η Nance Roy, από το Jed Foundation, αναφέρει πως λίγα είναι τα προγράμματα ψυχικής υγείας για μεταπτυχιακούς φοιτητές που προσφέρονται από ακαδημαϊκά ιδρύματα. Το Jed Foundation έχει βοηθήσει τα πανεπιστήμια να αναπτύξουν τακτικές για την υγεία προπτυχιακών φοιτητών, ωστόσο, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν διαφορετικές ανάγκες που απαιτούν ειδικά σχεδιασμένες προσεγγίσεις. Η Roy επισημαίνει πως θα ήταν ευνοϊκό οι φοιτητές να παίρνουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους όποτε το χρειάζονται και φυσικά να δίνεται έμφαση στην ομαλή σχέση φοιτητών και μεντόρων μιας και είναι μεγίστης σημασίας.  

Σύνδεση επιστημονικής καριέρας και ψυχικής υγείας

Μία από τις καινοτόμες ιδέες που ανακάλυψαν οι ερευνητές έχει εφαρμοστεί από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Σύμφωνα με αυτήν, οι διδακτορικοί φοιτητές έχουν δύο εβδομάδες διαλείμματος κάθε χρόνο επί πληρωμή. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία συμβάλλοντας στην υγεία των φοιτητών. Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ήταν και αυτή του πανεπιστημίου Vanderbilt. Μέσω αυτής ανατίθεται ένας συντονιστής υγείας σε όποιον φοιτητή αναζητά ψυχολογική υποστήριξη μέσω του πανεπιστημίου.

Νέες προοπτικές

Όπως αναφέρει η Ortega, η πρωτοβουλία του CGS είναι η πρώτη τέτοιου είδους στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Η Ortega και η Roy ευελπιστούν τα πανεπιστήμια να επηρεαστούν από το έργο τους για την επίτευξη της ψυχικής υγείας, μιας και έχει εξελιχθεί σε ένα καίριο θέμα. Τέλος,  επιθυμούν να θέσουν τα θεμέλια για περαιτέρω και πιο αποτελεσματική στήριξη των μεταπτυχιακών φοιτητών στο μέλλον καθώς και για επιπλέον έρευνες που να αφορούν αυτό το αντικείμενο.

Για την πηγή: https://go.nature.com/2JUg5Ft

Leave A Reply