Τα επιστημονικά νέα της τελευταίας εβδομάδας: 14-20 Οκτώβρη 2019

  • Home
  • Blog
  • ΕΡΕΥΝΑ
  • Τα επιστημονικά νέα της τελευταίας εβδομάδας: 14-20 Οκτώβρη 2019
ανακαλύψεις

Η θραυσματοποίηση του DNA προκαλεί την επανασύνδεση των γονιδίων στον καρκίνο

Μια νέα μελέτη έδωσε έμφαση στη γονιδιωματική δομική διακύμανση ως έναν μη σωστά εκτιμημένο μηχανισμό που εμπλέκεται στην αλλοίωση της μεθυλίωσης DNA, μιας μορφής γονιδιακού ελέγχου, σε καρκίνους στον άνθρωπο.

Δημοσιεύτηκε στο: Genome Biology 

Ώρα να πούμε αντίο … στην “Παραδοσιακή Ένδειξη” Δείκτη Μάζας-Σώματος;

Μια νέα μελέτη αναφέρει μια διεθνή συνεργασία ακαδημαϊκού και βιομηχανικού τομέα με σκοπό την εισαγωγή μιας νέας “επαναστατικής” προσέγγισης για ακριβή και εξατομικευμένη βιοϊατρική: Έναν μοριακό λιπιδαιμικό Δείκτη Μάζας-Σώματος.

Δημοσιεύτηκε στο: PLOS Biology

Λαμπερά σωματίδια στο αίμα μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση και την παρακολούθηση του καρκίνου του εγκεφάλου

Μια χημική ουσία που έχει βελτιώσει τις χειρουργικές επεμβάσεις για τον καρκίνο του εγκεφάλου κάνοντας κύτταρα όγκου να φθορίζουν μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ιατρούς στην ασφαλή διάγνωση της ασθένειας και την απόκρισή τους στη θεραπεία σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Δημοσιεύτηκε στο: EBioMedicine

Η ηχητική ρύπανση είναι επιβλαβής για τα πουλιά

Η ηχητική ρύπανση είναι ένας από τους κορυφαίους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων. Ο θόρυβος της κυκλοφορίας επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ανάπτυξη των απογόνων του Πιτσιλωτού Σπίνου.

Δημοσιεύτηκε στο: Conservation Physiology

Μελέτη σε ποντίκια μπορεί να εξηγήσει πώς ο εγκέφαλος αυξάνει ή μειώνει την ένταση του πόνου

Μια νέα μελέτη σε ποντίκια έχει αποκαλύψει έναν προηγουμένως άγνωστο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η κεντρική αμυγδαλή στην αναβάθμιση ή υποβάθμιση σημάτων πόνου στα κυκλώματα του εγκεφάλου.

Δημοσιεύτηκε στο: Cell Reports

Leave A Reply