Βρίσκοντας το κατάλληλο επιστημονικό περιοδικό για να προωθήσεις την εργασία σου

  • Home
  • Blog
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
  • Βρίσκοντας το κατάλληλο επιστημονικό περιοδικό για να προωθήσεις την εργασία σου

Η ομάδα του The Sciencing Team έχει εκτενή εμπειρία στη δημοσίευση άρθρων και μπορεί να σε καθοδηγήσει στην επιλογή επιστημονικού περιοδικού, καθώς και στην προετοιμασία της εργασίας σου ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις προς δημοσίευση. Δείτε εδώ τις υπηρεσίες μας.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις προτού επιλέξεις το κατάλληλο επιστημονικό περιοδικό για τη δημοσίευση της εργασίας σου είναι να την κατατάξεις σύμφωνα με το θέμα, τον τύπο και το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Ανάλογα με το θέμα και τον τρόπο προσέγγισης του, το αναγνωστικό κοινό μπορεί να αποτελείται από άλλους ερευνητές, επιστήμονες , διαμορφωτές πολιτικής ή εκπαιδευτικούς.

Φρόντισε να κάνεις μία έρευνα γύρω από τα περιοδικά που κυκλοφορούν· μάθε ποιος είναι ο σκοπός και ο στόχος του καθενός και ενημερώσου αναφορικά με την ύλη που καλύπτει, την γραμμή που ακολουθεί και τις απαιτήσεις που έχει. Πολλά περιοδικά αναζητούν κατά καιρούς συγκεκριμένα άρθρα με αυστηρές προθεσμίες υποβολής. Πληροφορίες που αφορούν την κυκλοφορία του περιοδικού, όπως είναι ο αριθμός των συνδρομητών (μεμονωμένες συνδρομές ή συνδρομές ιδρυμάτων), θα σου δώσουν μία ιδέα σχετικά με το πόσοι αναγνώστες μπορεί να διαβάσουν την εργασία σου.

Είναι λογικό οι συγγραφείς να θέλουν τα άρθρα τους να δημοσιεύονται σε φημισμένα και ποιοτικά περιοδικά, έτσι ώστε η δουλειά τους να μπορεί να φτάσει στο κατάλληλο κοινό. Ο δείκτης επιρροής, οι δείκτες αναγνωσιμότητας συγκεκριμένων άρθρων, καθώς και άλλοι παρόμοιοι δείκτες μέτρησης μπορούν να σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Η δίκαιη διαδικασία αξιολόγησης και η σωστή επικοινωνία θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψιν, όπως και ο τρόπος δημοσίευσης και πρόσβασης των άρθρων (δωρεάν ή επί πληρωμή). Πριν την υποβολή του άρθρου σου, επικοινώνησε με την συντακτική ομάδα, περιέγραψε το θέμα και τον τύπο της εργασίας σου, δώσε τους μία περίληψη και εξήγησε για ποιον λόγο θεωρείς ότι ταιριάζει στο εν λόγω περιοδικό.

Για την πηγή: https://bit.ly/2ILkObK

Leave A Reply