Η διάψευση της ερευνητικής υπόθεσης και γιατί δεν είναι το τέλος του κόσμου

  • Home
  • Blog
  • ΕΡΕΥΝΑ
  • Η διάψευση της ερευνητικής υπόθεσης και γιατί δεν είναι το τέλος του κόσμου

Οι επιστήμονες του The Sciencing Team μπορούν να ελέγξουν την ερευνά σας, και έχουν την εμπειρία να σας κατευθύνουν στην ολοκλήρωση της. Δείτε εδώ τις υπηρεσίες μας.

Ας υποθέσουμε ότι δουλεύεις πάνω σε μία εργασία και συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι όσα περισσότερα στοιχεία συλλέγεις τόσο πιο λανθασμένη φαίνεται να είναι η υπόθεση σου· η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν ανταποκρίνεται όπως θα περίμενες και αυτό σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ολόκληρη η οπτική σου γωνία ήταν λάθος από την αρχή. Σηματοδοτεί αυτό το τέλος του πρότζεκτ σου; Εννοείται πως όχι.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μία διερευνητικής, ποιοτικής εργασίας είναι ότι μπορείς πάντοτε να βρεις καινούρια στοιχεία που να είναι εξίσου σημαντικά, ακόμη και αν δεν είναι ουσιαστικά αυτά που έψαχνες. Το να οδηγηθείς σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, δεν σημαίνει ότι η έρευνα σου έχει αποτύχει· αντιθέτως, το αποτέλεσμα αυτό θα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο και εμπεριστατωμένο ακριβώς επειδή δεν ήταν προδιαγεγραμμένο να βρεθεί.  Οι λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό είναι πολλοί: ίσως οι πληροφορίες πάνω στις οποίες βασίστηκες να ήταν ανεπαρκείς , ίσως οι ειδικοί με τους οποίους μίλησες να μην σου έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια ή ακόμη και να μην γνώριζαν αρκετά ώστε να σε οδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι. Μπορεί να έκανες τα πάντα με μεθοδικότητα και συνέπεια αλλά και πάλι το αποτέλεσμα να μην ήταν αυτό που φανταζόσουν. Δεν έχει καμία σημασία.

Ένα ερευνητικό αποτέλεσμα, όσο αναπάντεχο και αν είναι, εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικότατο εύρημα το οποίο αξίζει να δημοσιευθεί. Μην προσπαθήσεις να παραπλανήσεις την επιστημονική κοινότητα αλλάζοντας τον σκοπό και τον τίτλο της εργασίας σου ή της υπόθεσης σου για να δείξεις ότι ήσουν σωστός εξαρχής· να είσαι ειλικρινής, παρουσιάζοντας ολόκληρη την πορεία της έρευνας σου όπως αυτή πραγματοποιήθηκε. Μόνο έτσι θα βοηθήσεις την κοινότητα να συνεχίσει στον σωστό δρόμο και να αποφύγει παρόμοια λάθη στο μέλλον.

Για την πηγή: https://bit.ly/2OienAr

Leave A Reply